Przeszłość drogowskazem

Tradycje żydowskie

Wydawnictwo

Nasze publikacje
 
Wirtualna Wystawa
Izraelskie przysmaki Drukuj Poleć znajomemu
Spis treści

Izraelskie przysmaki
Falafel
Humus
Tahina
Pita
Sałatka izraelska
Szakszuka
Burekas
Kugel
Czulent
Cymes
Latkes
Hamantasze
Charoset

-

 Kuchnia izraelska jest swoistym kompromisem między typową kuchnią bliskowschodnią a europejską.
Odzwierciedla różnorodność pochodzenia mieszkańców tego kraju.
W tym dziale przedstawiamy najbardziej popularne potrawy.
W przyszłości znajdziecie tutaj także przepisy, porady i zdjęcia.
Smacznego.



 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
Fundacja im. prof. Mojżesza Schorra
ul. Twarda 6; 00-105 Warszawa
tel. 22 620 34 96
Nr konta bankowego: 04124010241111001005772107